Valioliigakierros #10 – Arsenalin ongelmat lähtevät Wengeristä

Man Utd – Arsenal 2-1

Nostetaan tällä kertaa esiin kierroksen ennalta hypetetty kärkitaisto.

ManU kontrolloi matsia Arsenalia vastaan selvästi. Arsenal sai leijonanosan pallonhallinnasta, mutta jäi silti ottelussa altavastaajaksi. Itse asiassa lukemat jopa mairittelivat Wengerin miehistöä, joka sortui viime kaudella Old Traffordilla historialliseen 8-2 tappioon.

Arsenal lähti otteluun hermostuneesti. Ennakkoasetelma oli selvä: tappio tästä ja ero sarjakärkeen saattaisi kierroksen jälkeen venyä 10 pisteeseen (Chelsea taipui Liberty Stadiumilla lopulta tasapeliin, joten sarjakärkeen siirtyi juuri ManU yhdeksän pisteen kaulalla).

Vermaelen hermoilikin pallon RvP:lle heti ottelun alkajaisiksi: taululla 1-0 ja pelin kontrolli ManUlle.

Arsenal saa syyttää häviöstä itseään. Wengerin taktisia valintoja on vaikea käsittää. Arsenal laittoi kentälle käytännössä neljä pelintekijää (Ramsey, Arteta, Wilshere, Cazorla). UTällä ratkaisulla Arsu sai kenties haluamaansa pallonhallintaa, mutta kadotti tarkoituksen, jota se palvelisi. Pelistä puuttui leveyttä ja nopeutta. Viikolla hyvään vireeseen äitynyt Walcott olisi ehdottomasti pitänyt laittaa avaukseen sille paikalle, josta pirteästi pelannut Gervinho puuttui nimkkavammansa vuoksi.

Ferguson löysi helpolla aseet Arsenalia vastaan. ManU vetäytyi tietoisesti päästäen Arsenalin pallonhallintoineen ja lyhytsyöttöineen omalle 40 metrin rajalle. Ilman keskikentän tukimiestä pelannut Arsenal joutui tämän seurauksena nostamaan linjaansa. Tämä jätti puolustuslinjan taakse runsaasti tilaa, jota RvP ja Young, ei niinkään Santosin pihdeissä pysynyt Valencia, käyttivät hyväkseen – vastahyökkäyspeli sopi Fergusonille 1-0 tilanteessa vallan mainiosti.

Vastaavasti tilaa syntyi myös puolustuslinjan eteen, jossa Rooney sai lorvia suhteellisen rauhassa. Arsenal todella kaipasi Songin tai Diabyn kaltaista ankkuria keskikentälleen. Ilmeisesti terveenä olleesta Coquelinista ei siihen Wengerin mielestä ollut.

Tämä oli toinen amatöörimäinen taktinen virhe Wengeriltä. Kolmas virhe viimeistään ratkaisi matsin. Jostain syystä Wenger otti lopulta kentälle päässeen Walcottin tieltä pois Ramseyn (en itse huomannut mitään loukkaantumiseen viittaavaa), eikä ylikierroksilla, keltaisen kortin kanssa pelannutta ja viimeisen huomautuksen saanutta Wilshereä. Oli vain ajan kysymys, kun hän katselisi punaista. Näin kävikin muutamassa minuutissa. Amatöörimäinen virhe, johon Ferguson ei sortunut ottaessaan vastaavassa tilanteessa hyvin pelanneen Cleverleyn vaihtoon.

ManU pelasi läpi ottelun varsin flegmaattisesti. Vaikka sillä oli paikat useampaankin maaliin, Rooneyn missattu pilkku etunenässä, teki Arsenal ja Wenger homman sille luvattoman helpoksi. Sen, minkä Arsenal voitti energisyydessä, hävisi se samalla tuplasti kyvyttömän managerinsa heikoista taktisista vedoista johtuen. Itse veikkaan aika rankoistakin identiteettiongelmista kärsivälle Arsenalille vaikeaa loppukautta. En olisi yllättynyt, jos se tipahtaisi pois europaikoiltakin. Tämän välttääkseen Wengerin on ryhdistäydyttävä myös kärkiseuroja vastaan.

Mainokset

One Response to Valioliigakierros #10 – Arsenalin ongelmat lähtevät Wengeristä

  1. Päivitysilmoitus: Juhannuslupaus | Tweakling

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

RAJA HAJATUKSIA

Pohdintoja politiikasta, rajoista ja maailmasta

Grauzas!

Just another WordPress.com site

tamperekroketti

Krokkaamalla ympäri maan!

PAXsims

Conflict simulation, peacebuilding, and development

The Disorder Of Things

For the Relentless Criticism of All Existing Conditions Since 2010

Critical Geopolitics

Gerard Toal (Gearóid Ó Tuathail). Writing on the world political map

Justice in Conflict

On the challenges of pursuing justice

rogermacginty

peace, conflict and international relations

Progressive Geographies

Thinking about place and power - a site written and curated by Stuart Elden

osmoapunen

A fine WordPress.com site

Epämuodikkaita ajatuksia

Sota on valtioiden elinkysymys, elämän ja kuoleman piiri, tie nousuun tai tuhoon. Siksi siihen ei pidä kevytmielisesti mennä. Sun Tzu

Random thoughts

Sanottua: "Epäviralliseksi some-upseeriksi nousseen James Mashirin aina turpo-asioissa ajan tasalla tai vähän edelläkin oleva blogi tapahtumien käänteistä. Suomeksi, och på svenska."

1baltic1bullet's Blog

Mental Gulf of Finland

Itsen alistus

Työ, tuotanto ja valta tietokykykapitalismissa

Yanis Varoufakis

THOUGHTS FOR THE POST-2008 WORLD

Michael Roberts Blog

blogging from a marxist economist

%d bloggers like this: